За региона

ХРАНИ

Представители на фермерски пазар НАТУРАЛНО гр. Пловдив ще участват във Фермер Експо Раковски 2019:

ОБИЧАИ

СПИСЪК НА УЧАСТНИЦИТЕ – СЕЛСКА КУХНЯ 2019

НЧ „СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ” ГР. РАКОВСКИ
НЧ „СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ” С. ШИШМАНЦИ
НЧ „П.Б.БАКШЕВ” ГР. РАКОВСКИ
ПЕВЧ. ГРУПА „ВЕСЕЛИЕ” ГР. РАКОВСКИ
НЧ „ХР. БОТЕВ” С. ЧАЛЪКОВИ
НЧ „П.МАНДАЖИЕВ” С. МОМИНО СЕЛО
НЧ „ХР. БОТЕВ” С. БОЛЯРИНО
НЧ „ПРОСВЕТА” С. БЕЛОЗЕМ
НЧ „ПРОСВЕТА” С. РЪЖЕВО КОНАРЕ
НЧ „ХР. БОТЕВ” С. ДУВАНЛИЙ
НЧ „НАУКА” С. СТРЕЛЦИ
ПГ „РУЖА” С. РЪЖЕВО
ВАНЯ ПАВЛОВА – СУВЕНИРИ РЪЧНА ИЗРАБОТКА
БАБА ТЕНА – ПЛЕТИВА
ИВАН ЙОВЧЕВ – ПАТЕШКИ ДЕЛИКАТЕСИ
КАРИТАС – САПУНИ

Демонстрация по приготвяне на традиционна лютеница по Раковчански.

Големия тиган – Пиле лютика

Има едно ястие за което се носят легенди. Родовите рецепти са безброй и всяка претендира да е истинската. Гозбата е известна като Пиле лютика, Пиле паприкаш, Градинарско червено пиле и още много тайни наименования. Готви се винаги през късната есен, когато градините са пълни със зеленчуци. Много често това е ястието, което се приготвя покрай правенето на бабината лютеница. Имайки предвид, че сме в Раковски пилешкото месо в рецептата ще бъде заменено с патешко, което ще придаде характерен и незабравим вкус на ястието. За вас от Академия „Кулинарен историк” ще приготвим митичната рецепта в Най-големия български тиган „Юнашкия тиган на България” по време на Фермер Експо Раковски 2019.

@NaiGolemiaBalgarskiTiganIunashkiaTigan

ЗАНАЯТИ

Константин Димитров - ръчно изработени сувенири - кукери, овце и др. Накити от естествен материали.

НЧ"Светлина", с.Момчиловци - изработка на сувенири от вълна и ароматни килимчета от билки и цветя.

ПАРТНЬОРИ:

w
Alfa_comerce_logo_BG